Salut

Més de 100 voluntaris es desplacen al Camp Nou per participar en un estudi de prevenció del coronavirus

La investigació està liderada pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, promotors de la campanya #JoEmCorono

Més d’un centenar de persones s’han desplaçat fins al Camp Nou per participar com a voluntàries per a un estudi de prevenció de nous contagis del covid-19, liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet a través de la Fundació Lluita Contra la Sida i les Malalties Infeccioses.

Durant un mes, una unitat mòbil s’ha situat en un dels aparcaments de les instal·lacions de l’estadi blaugrana per recollir mostres i testar fàrmacs als voluntaris de la investigació, bàsicament contactes d’infectats de coronavirus.

L’assaig clínic de Mitjà i Clotet pretén provar l’efectivitat de la hidroxicloroquina -un fàrmac utilitzat per prevenir la malària- per limitar la transmissibilitat del virus i evitar els seus símptomes més severs.

De fet, es vol comprovar si aquest medicament impedeix que les persones que han estat en contacte amb una persona infectada desenvolupen la malaltia o ho fan d’una manera més suau.

L’estudi ha comptat amb més de 3.000 voluntaris i en el cas dels contactes ha estat més fàcil i àgil citar-los en un dels punts d’atenció –com ha estat el cas de les instal·lacions del Camp Nou-.

Sempre amb cita prèvia, els investigadors els han extret mostres i els han administrat la medicació sense que els participants hagin hagut de baixar del cotxe minimitzant el risc de contagi.

“Agraïm a la Fundació Barça la cessió d’un espai tant emblemàtic com el Camp Nou, que ens ha sigut de molta ajuda per prendre mostres i administrar el tractament a més de 100 voluntaris”, ha assenyalat Maria Ubals, coordinadora de l’estudi covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.