Política

Torra proposarà a Sánchez un paquet de 40 mesures per reactivar l’economia

El president de la Generalitat argumenta que l’objectiu sempre és salvar vides però “ara també cal salvar llocs de treball”

Quim Torra considera que amb “la sobirania i els recursos tindríem un país millor”

El president de la Generalitat, Quim Torra, presentarà demà diumenge al president espanyol, Pedro Sánchez, un pla amb les 40 mesures “imprescindibles” en tots els àmbits executius per reactivar l’economia catalana.

En una declaració aquesta nit des del Palau de la Generalitat, Torra ha explicat que portarà aquestes 40 mesures, “absolutament imprescindibles per reactivar l’economia catalana”, a la reunió que demà mantindrà Sánchez amb els presidents autonòmics.

Segons ha dit, “salvar vides és la nostra missió principal i qualsevol decisió que es prengui en el procés de desconfinament només s’atendrà a aquesta condició, però ara també cal salvar llocs de treball ”.

Així doncs, el president ha considerat indispendable el pagament del deute i del finançament pendent amb Catalunya, que ha xifrat en 9.000 milions d’euros. I ha reiterat que demanarà a Sánchez que es retornin a Catalunya les competències perdudes: “Catalunya ha de poder decidir el seu futur i ha de recuperar totes les seves competències. Fins aleshores, ens oposarem a tota pròrroga de l’Estat d’Alarma”.

Al seu entendre, “amb la sobirania i els recursos tindríem un país millor, amb més oportunitats i justícia social”. Per això reclama la transferència dels 4.000 milions d’euros “de costos extres de la gestió de la covid-19”.

Torra ha assegurat que cal donar confiança als treballadors, autònoms i empresaris. “Ara és l’hora de les administracions; no tolerarem cap retallada; cal endeutar-se per salvar llocs de treball”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.