Administracions

PEP COMPANYS

ALCALDE DE SANTA PAU

“El turisme té molt de pes al poble”

L’alcalde afirma que estan treballant per donar ajuda als 45 establiments del municipi que depenen d’aquest sector

Pep Companys remarca que els veïns amb necessitats són la prioritat

Tots a remar.
A Santa Pau, tenen clar, segons l’alcalde, que l’estratègia per superar les afectacions negatives de la Covid-19 a l’economia local ha d’estar dissenyada i executada amb una unitat sense fissures. Diu que hi estan treballant amb tots els agents implicats. També per reactivar serveis essencials com la llar d’infants del poble.

Ajudar a recuperar una certa normalitat per reactivar l’economia del poble és una de les prioritats de l’Ajuntament, explica Pep Companys. L’estat d’alarma els ha colpejat dur perquè ha frenat en sec el turisme i Santa Pau és un poble turístic.

Santa Pau és un municipi turístic. Com estan vivint la pandèmia?
El turisme ha estat un greu problema a Santa Pau, igual que en molts altres municipis en què una part important de l’economia, directament o indirecta, depèn del turisme. Tenim una gran quantitat d’establiments que en depenen en bona part i, des del 14 de març, no han tingut cap ingrés 18 bars, restaurants, 24 cases turisme rural o allotjaments, tres cases de colònies, un alberg i diverses empreses d’activitats. Conjuntament l’Ajuntament, el patronat de Turisme de Santa Pau i les empreses privades treballem en una estratègia conjunta per reactivar aquest sector.
Les segones residències han estat un problema?
En el nostre cas, no ha estat un problema, aprofito per agrair a les famílies que tenen segona residència a Santa Pau que hagin respectat les ordres que venien dels organismes superiors i no hagin vingut al municipi. Em consta que tenen moltes ganes de venir al municipi, ja que he estat en contacte amb algunes, però, si tot va bé, aviat podran tornar a venir.
Quines necessitats hi ha?
La principal necessitat ara com ara es recuperar una certa normalitat, sempre amb seny i fent cas de les recomanacions sanitàries, i recuperar a poc a poc tots els serveis afectats o alterats i també estar al costat de les persones més vulnerables i que, a causa de la situació, sobretot econòmica, ho estan passant més malament. Una de les necessitats amb les quals treballem ara com ara, amb molts de dubtes i incerteses, és la de tornar a reobrir la llar d’infants per aquelles famílies que ho necessitin i, des de fa molts dies, també treballem per poder oferir una oferta d’activitats d’estiu adaptades al moment.
Hi ha voluntariat?
Al seu moment vam fer una crida i crear una borsa de voluntaris, s’hi van inscriure quatre persones, però no hi hem hagut de recórrer, perquè a l’Ajuntament tant els treballadors com els regidors hem pogut anar resolent les situacions que han anat sorgint. Durant els primers dies, un grup de set persones del municipi ens van ajudar a confeccionar mascaretes.
Com atenen les persones més vulnerables?
Hem contactat un parell o tres de vegades amb persones de més de 65 anys i també amb aquelles que intuíem que podien tenir alguna necessitat especial. En alguns casos, s’hi ha estat més al costat que en d’altres, en funció de la necessitat. També hem estat en contacte permanent amb la treballadora social i l’educadora, que estan fent una gran feina en moments molt complicats, intentant trobar una solució per a cadascun dels problemes que se’ns han anat plantejant i que, malauradament, aniran sortint. També hem tingut un contacte quasi bé a diari amb els professionals del CAP, sobretot amb la infermera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.