Economia

La hidroelèctrica creix un 164% aquest any, a Endesa

Endesa ha produït fins a un 164% més d’energia hidroelèctrica a les comarques gironines durant el primer quadrimestre d’any, respecte a dades de 2019. Del gener a l’abril, les set centrals que la companyia té repartides a les conques internes de la demarcació –sobretot, al Ter– han generat 152.409 megawatts hora (MWh).

Aquest volum d’electricitat, segons precisa la companyia, equival al consum energètic anual de 43.500 llars. O el que és el mateix, a aquell que fa Girona ciutat al llarg de quatre mesos. L’increment de producció hidroelèctrica és conseqüència directa del bon estat en què estan les reserves d’aigua. Però també, com a derivada positiva del temporal Glòria, que en pocs dies va incrementar notablement el cabal dels pantans i va fer que la producció s’incrementés, tot i que els rius arribessin al límit i es desbordessin en alguns punts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.