Economia

Maroto assegura que estan “lluitant” per revertir la decisió de Nissan i reclama la implicació de Renault

La ministra diu que està treballant amb la Generalitat perquè creu que hi ha un “projecte industrial” per a les plantes

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que el govern espanyol està “lluitant” per revertir la decisió de Nissan i ha reclamat la implicació de Renault.

En una trobada digital organitzada per PIMEC, la cap del Departament ha afirmat que “està treballant” amb la Generalitat i els agents socials perquè consideren que hi ha un “projecte industrial” per a les tres plantes a Catalunya. Així mateix, ha recordat que és una crisi que ve de lluny i que la multinacional japonesa fa temps que no inverteix en les plantes estatals. “Les tensions entre Nissan i Renault no han ajudat, com tampoc el seu president”, ha assegurat.

“El cas de Nissan ens fa mal, sense cap dubte, i estem treballant amb la Generalitat i els agents socials per revertir la decisió”, ha reconegut la ministra. Maroto ha assegurat que l’existència de “factors exògens” a l’hora de prendre la decisió de tancar les plantes a Catalunya els porten a pensar que Nissan pot canviar d’opinió.

La ministra ha assegurat que, donat el cas, el govern espanyol estudiarà “alternatives a projectes industrials”. Per ara, Maroto ha afirmat que hi ha “unitat d’acció” en treballar perquè la multinacional japonesa no tanqui les plantes de Catalunya i ha demanat també la implicació de Renault. “Tots sumem a l’esforç col·lectiu de mantenir les capacitats productives de Nissan a Catalunya”, ha defensat.

La ministra ha recordat que la companyia japonesa té una història de “quaranta anys d’èxit” al país i ha afirmat que marxar d’Espanya “no és la millor decisió” per a la marca, des del punt de vista de reputació.

En aquest context, la cap del Departament d’Indústria, Comerç i Turisme ha reivindicat el “prestigi” de l’automoció a l’Estat i ha assegurat que Catalunya es troba a “l’avantguarda” d’aquesta indústria. Així mateix, ha assegurat que el pla del govern per al sector, dotat de 3.750 milions d’euros, ha de permetre “estimular” la demanda i “facilitar” les inversions a plantes que apostin per una nova mobilitat “sostenible, connectada i intel·ligent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.