Economia

Neix un fòrum a Blanes per a la reactivació

L’alcalde garanteix que convocarà partits i agents, tot i recelar que hi hagi avenços

L’Ajuntament de Blanes convocarà agents econòmics, socials i partits polítics a un nou fòrum de treball per a la reactivació i reconstrucció econòmica i social de la vila. L’equip de govern, d’ERC i Blanes En Comú Podem, s’oposa a aquest grup de treball i hi va votar en contra en el ple de dilluns.

La moció per al nou fòrum va ser presentada, dijous, pel PSC i Ciutadans. L’haurien de constituir tècnics municipals “amb responsabilitat en la presa de decisions”, representants polítics, representants dels agents econòmics i socials i del teixit associatiu. L’alcalde, Àngel Canosa (ERC), donarà compliment a aquest ens de debat, però va demanar als proponents que “concretin qui ha de formar part del fòrum i què ha d’aconseguir”.

Canosa i els comuns recelen de l’efectivitat del nou ens perquè, fins al moment, ni l’equip de govern ni l’oposició s’han entès en la majoria de les qüestions per pal·liar els efectes de la Covid-19 al municipi. Entre altres objectius, el fòrum hauria de treballar per condonar el 100% de la llicència d’obertura de nous negocis fins a l’abril del 2021.

“Mesures ridícules”

En l’últim ple, l’Ajuntament va aprovar la bonificació del 50% de la taxa d’ocupació de via pública a firaires i artesans i del 25% als paradistes del mercat de fruites i verdures. Cristhian Ortiz (Cs) i Pepa Celaya (PSC) van titllar de “ridícules” les mesures tenint en compte que l’Ajuntament ha sol·licitat una pòlissa de crèdit de fins a 14,7 milions als bancs i el Consell Comarcal li n’ha concedida una altra de 12.

Els onze vots de l’oposició –cinc del PSC, tres de Junts, dos de Ciutadans i un de l’edil no adscrit, José Antonio Morcillo– van fer possible que la constitució del fòrum tiri endavant. Mia Ametller (Junts) va dir que l’Ajuntament s’hi ha posat tard, però que el nou ens és “necessari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.