Gran angular

Les insolvències augmentaran un 22%

Un estudi de Coface augura un augment important de la insolvència de les empreses a molts estats europeus enguany i l’any vinent

Les insolvències de les empreses augmentaran un 22% a l’Estat espanyol a la segona meitat del 2020 i al 2012, segons els models predictius de Coface, que situen el Regne Unit i Itàlia al capdavant en aquesta classificació, amb un 36% d’augment.

Segons l’empresa dedicada a l’assegurança de crèdit comercial, els Països Baixos podrien arribar a un 36%de creixement de les insolvències. En la banda baixa hi trobaríem Alemanya, amb un 12% d’augment de les insolvències.

Tal com explica Coface en un informe, a la majoria de països europeus, s’han pres decisions per protegir la capacitat de resistències de les empreses, com la implementació de mesures per donar suport al flux de caixa corporatiu, com els ajornaments, o fins i tot cancel·lacions, de contribucions i impostos a la seguretat social, o garanties estatals sobre préstecs atorgats per bancs, a més a més d’esmenar de forma temporal el marc legal que regula els procediments d’insolvència. Cal recordar que a la majoria d’estats europeus, el responsable legal de l’empresa ha d’informara a l’autoritat competent dels incompliments de pagament dins d’un termini determinat, ja que, si no és així, assumiria responsabilitats personals i les autoritats iniciarien el procediment d’insolvència.

El govern alemany, per exemple ha proposat la suspensió fins el 30 de setembre del 2020 de l’obligació dels gerents de les companyies d’iniciar un procediment d’incompliment dins de les tres setmanes posteriors al descobriment de la situació d’insolvència o sobreendeutament. Aquesta mesura es podria allargar fins el 31 de març del 2021. L’Estat espanyol, per la seva banda, ha optat per renunciar a aquest requisit fins el 31 de desembre (inicialment dos mesos després del cessament dels pagaments). A Itàlia, només la Fiscalia està facultada per obrir procediments d’insolvència fins el 30 de juny.

A França, fins el 24 d’agost, el responsable legal de l’empresa no està obligat a iniciar un procediment d’insolvència dins dels 45 dies posteriors al cessament generalitzat dels pagaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.