Economia

Oberts gairebé el 100% dels hotels del Baix Empordà

Calculen que acabaran aquest mes amb un 75% d’ocupació i que a l’agost es pot arribar al 90%

Al litoral de la Selva i l’Alt Empordà, només un 30% dels establiments han aixecat la persiana

La crisi del coronavirus no ha impedit que gairebé el 100% dels hotels de la Costa Brava del Baix Empordà hagin obert, i amb ocupacions millors de les esperades, segons informa l’ACN. Tot i que els primers mesos de l’estat d’alarma les previsions eren “dolentes”, després de la desescalada, els establiments han vist com les reserves s’incrementaven i els clients apostaven per anar als hotels d’aquesta part del litoral. Una imatge ben diferent a la que hi ha a la Selva Marítima o a l’Alt Empordà, on amb prou feines han aixecat la persiana un 30% dels hotels. El gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, dona per fet que acabaran fent un juliol “bo” i un millor agost. El motiu, explica, és que el públic és “molt fidel” i que no treballen amb operadors turístics.

L’oferta hotelera d’aquesta part del litoral suposa encara no un 20% del total de places que hi ha a la Costa Brava. A més, les ocupacions són “prou bones” aquest juliol, especialment els caps de setmana, i es preveu que a l’agost encara millorin. Des del Grup Costa Brava Centre calculen que acabaran aquest mes al voltant del 75% d’ocupació i a l’agost arribaran al 90%. Sabrià deixa clar que “són xifres inferiors a les habituals, però que demostren que ha estat un encert obrir.” En aquest sentit, Sabrià assenyala que han intentat fer pedagogia per tal que els empresaris s’avinguessin a engegar el sector, malgrat la despesa que suposa. “Si no hi ha oferta és impossible que hi hagi demanda”, concreta. El gerent del Grup Costa Brava Centre reconeix que també s’han “beneficiat” del tancament majoritari d’hotels tant de la Costa Brava de l’Alt Empordà com la de la Selva. Un dels motius d’aquesta diferència és que a la Costa Brava del Baix Empordà es depèn del client de proximitat: Barcelona, àrea metropolitana i Catalunya del Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.