Focus

factorial

Posar l’empleat al centre de l’empresa

“Quan ens vam decidir a tirar endavant un projecte de digitalització de la gestió de persones, vam veure que al mercat no hi havia res que posés cap empleat en el centre”, explica Bernat Farrero, un dels cofundadors d’aquesta empresa de 100 empleats nascuda el 2016.

La solució tecnològica que proposa Factorial s’adreça a un mercat ben concret: “Tenim un repte majúscul, com és canviar les pimes d’arreu, perquè no hi ha programari per a pimes.” A més, es pot treballar en xarxa: “Amb la nostra solució, tot es pot vehicular en xarxa: comunicacions internes, signatures de contractes, fixar les tasques dels nous treballadors, contractacions en històric, presentació de candidats a un lloc de treball i el control horari.” I no podem oblidar la gestió de la reina de la paperassa, la nòmina, que presenta una gran complexitat, per tots els apartats que inclou. Farrero diu: “Atesa la seva complexitat, no podem fer un algoritme per a la nòmina, encara s’ha de fer manualment. Així que nosaltres recollim els inputs per al gestor, que genera les nòmines que pujaran a la plataforma.” Durant aquests mesos de crisi sanitària, l’eina de l’empresa també ha servit per facilitar la tramitació d’ERTO de forma segura. En la proposta de Factorial, com remarca Farrero, “l’empleat té una finestra oberta a l’empresa, un portal de transparència”. Per generar bones expectatives i fidelitzar una comunitat de clients, Factorial va llançar primer una solució de gestió de les vacances de forma col·laborativa amb els empleats, que va atreure a la plataforma 50.000 empreses. A hores d’ara, l’empresa té 2.000 clients de pagament. Factorial ha aconseguit recentment una injecció financera de 15 milions d’euros, en una ronda liderada pel fons estatunidenc CRV, en què també han intervingut els fons Creandum, Point Nine i K Fund, que ja hi eren al capital, amb una ronda prèvia de 2,8 milions d’euros. Amb els recursos captats, a banda d’intentar triplicar una facturació que el 2019 va arribar als 320.000 euros, l’empresa es planteja dotar el seu programari de noves funcionalitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.