Política

Mas posa la dissolució de CDC com la disculpa pel cas Palau

L’oposició li retreu que no admeti finançament il·legal

Mas apunta als seus antecessors pel conveni amb el Palau

L’expresident de la Generalitat i de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Artur Mas considera que la major assumpció de responsabilitats pel finançament irregular del partit a través del Palau de la Música ha estat dissoldre el partit i, personalment, haver abandonat la presidència del nou PDeCAT per no perjudicar la marca. “M’he disculpat amb majúscules”, va defensar Mas ahir al Parlament interpretant que la màxima assumpció de disculpes d’un polític és abandonar tots els càrrecs públics i de partit –el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va ser ahir l’únic que li va demanar que renunciés a l’oficina d’expresident de la Generalitat.

Mas, però, va defugir de nou el finançament irregular de CDC tot sostenint que no ha quedat demostrat que el partit hagués cobrat comissions de Ferrovial a canvi d’adjudicar-li obra pública perquè el Suprem no ha aportat com a prova que s’haguessin alterat els concursos. De fet, va arribar a afirmar que els diners rebuts de Ferrovial es poden considerar “donacions” fins que no es demostri que es van alterar els concursos. Tots els partits excepte JxCat van retreure-li que no reconegués obertament que CDC es va finançar per mitjà d’un modus operandi estructural des de 1999 fins al 2009 amb què va rebre 6,6 milions en comissions de Ferrovial a través del Palau.

L’expresident sí que va admetre el possible error d’haver mantingut a CDC la separació existent entre direcció política i comptabilitat que es va trobar quan va arribar a la secretaria general. Mas va recordar que ni ell ni el tresorer condemnat a presó pel Suprem, Daniel Osàcar, van fer el conveni entre CDC i el Palau pel qual el partit ha estat condemnat i que va ser obra dels seus antecessors.

Tot i acusar la resta de partits de cridar Mas a comparèixer de nou en comissió per “allargar la pel·lícula” de la condemna del Suprem a CDC i al seu tresorer, el diputat de JxCat i també portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, va admetre que la nova generació de dirigents que ell representa no s’identifica “gens amb la manera de funcionar” de la CDC del cas Palau.

LES FRASES

Vaig intentar entendre la magnitud del que hi havia i la millor manera era plegar
Artur Mas
expresident català i de cdc
Vostès [CDC] han fet servir els tresorers com a parallamps. Per això en feien defenses tancades
Jordi Terrades
diputat del psc
És la primera sentència que deixa clar el ‘modus operandi’ de CDC per finançar-se
Carlos Carrizosa
diputat de Ciutadans
El sistema de cobrament de comissions era estructural a CDC
Susana Segovia
diputada de catalunya en comú-podem


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.