Administracions

La Diputació de Girona, en contra del ramal de la MAT

S’adhereix a la moció de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners

El ple de la Diputació de Girona es va adherir a la moció impulsada per la plataforma No a la MAT Selva, que l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ja ha aprovat. El text reclama a l’Estat espanyol que aturi el projecte del ramal de manera “definitiva” i es va aprovar per unanimitat de tots els grups tot recordant que el projecte té “el rebuig” del territori.

La Generalitat ja va tombar el projecte de Red Eléctrica i en va emetre un informe desfavorable. Des de fa gairebé dos anys és l’Estat el que ha de decidir si el projecte tira endavant o s’acaba descartant del tot. L’oposició s’ha reactivat les últimes setmanes després que Endesa inclogués en la seva planificació per al trienni 2021-2023 la subestació que la companyia aixecarà dins el parc elèctric de Riudarenes.

Solució en l’àmbit polític

Durant el ple, la diputada delegada de Medi Ambient, Anna Barnadas, va explicar que s’està fent un servei tècnic de suports als ajuntaments de Santa Coloma i de Riudarenes per avaluar aquest projecte, a més d’un treball en un àmbit polític: “Ara mateix hi ha una delegació del Cilma (Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient) que ho està treballant políticament per poder arribar a una entesa i buscar una solució intermèdia.”

Millores al conservatori

El ple també va aprovar una sèrie de millores “no menors”, segons va destacar el diputat delegat de Cultura, Albert Piñeira, al conservatori de música Isaac Albéniz de la Diputació. Arran de la Covid-19, el conservatori es replanteja l’ús dels instruments per garantir les mesures de seguretat amb vista al curs 2020/21. Així, a les aules de piano es disposaran de dos instruments, un per a l’alumnat i l’altre per al professorat. El conservatori també ampliarà el banc d’instruments. El pressupost destinat a adquirir-los, a més de diferent mobiliari, és de 217.195 euros. També s’invertirà en millores en l’edifici. Així, es destinaran 93.775 euros per instal·lar panells acústics i insonoritzar alguns espais.

També va acordar suspendre els pagaments de les quotes entre els mesos de març i juny arran de la pandèmia. Piñeira va avançar que per al curs vinent estan adaptant els preus públics d’acord amb les fórmules d’ensenyament telemàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.