Política

Moció de Guanyem perquè Madrenas deixi l’escó

Salellas demana a la resta de grups “un acord de ciutat” perquè dilluns aprovin un text que insta l’alcaldessa a “dedicar-se exclusivament a Girona”

Guanyem Girona portarà a votació en el ple de dilluns que ve una moció que demana a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que tingui “dedicació exclusiva” al consistori, i que abandoni, per tant, el seu escó al Parlament per JxCat i també que “deixi de dedicar temps a la creació d’un nou partit polític”, segons va destacar ahir el portaveu de Guanyem, Lluc Salellas. “En un context de crisi com l’actual, veient els resultats del primer any de mandat i les necessitats de la ciutat, cal que dediqui el 100% del seu temps a l’alcaldia, i més tenint en compte la minoria del govern”, va subratllar Salellas, que considera que “tots els partits hi haurien d’estar d’acord pel bé dels gironins”. En aquest sentit, Guanyem va recordar que durant la campanya electoral tots els portaveus dels grups ara a l’oposició van defensar la necessitat que l’alcalde tingués dedicació exclusiva. Salellas va admetre, però, que a hores d’ara no té garantits els suports perquè el text s’aprovi dilluns. “S’ho estan pensant. Les negociacions estan obertes”, va dir. “Cal un acord de ciutat perquè Madrenas s’adoni de la necessitat de fer aquest pas”, insistia Salellas, que va afirmar també que li agradaria que el govern votés a favor de la moció: “L’alcaldessa en altres moments ho ha descartat, però ara és un moment diferent. Si hi dona suport, és que entén el context. Si no ho fa, entendrem que té altres prioritats.”

En concret, el text provisional de la moció, en l’apartat d’acords, diu: “Considerar que en aquest primer any de mandat la duplicitat de càrrecs de l’alcaldia no ha generat un benefici per a la ciutat i que, en vista dels reptes que tenim i amb una crisi econòmica i social de primer ordre, cal que l’alcaldia sigui de dedicació exclusiva a Girona i, per tant, que no hi hagi duplicitat de càrrecs.”Al ple de Girona, el govern de JxCat té 9 regidors; Guanyem i el PSC tenen 6 regidors cadascun; ERC en té quatre i Ciutadans, dos.

LA FRASE

En el context actual, cal que dediqui el 100% del temps a la ciutat, i no a un nou partit ni al Parlament
Lluc Salellas
portaveu de guanyem

“Sense rumb i amb fissures”

Salellas va opinar sobre l’actualitat recent a la ciutat i va afirmar que hi ha “un govern sense rumb i amb fissures” i que Madrenas havia viscut en els últims dies una “setmana horribilis”, amb l’aprovació en el ple d’una moció que insta a congelar el projecte de la Casa Pastors; l’anunci que el portaveu del govern, Carles Ribas, deixarà aviat l’Ajuntament, i, sobretot, la decisió que el nou Trueta es farà a tocar del Santa Caterina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.