Economia

El nombre de societats mercantils creades a Catalunya durant el mes de juny s’incrementa un 3,8%

Per altra banda, la xifra d’empreses dissoltes es redueix un 25,5% interanual

Durant el mes de juny, a Catalunya es van crear 1.436 societats mercantils, un 3,8% més respecte al mateix període de l’exercici anterior.

Segons dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Catalunya és una de les cinc comunitats on s’ha incrementat el nombre d’empreses creades, juntament amb Astúries, Múrcia, Extremadura i el País Basc.

Per altra banda, el nombre de companyies dissoltes es va reduir un 25,5% interanual al juny, fins a 83.

Al conjunt de l’Estat es van crear 6.733 empreses, un 9,4% menys en comparació a l’any anterior, mentre que les dissolucions van caure un 11,4%, fins a les 1.112.

D’aquestes, 816 es van dissoldre voluntàriament, mentre que la resta responen a operacions com ara fusions o adquisicions.

Gairebé una quarta part (23,4%) de les societats mercantils creades al juny a tot l’Estat pertanyen al sector del comerç, mentre que el 14,3% es dediquen a l’activitat immobiliària, financera o d’assegurances.

A continuació es troba el sector de la construcció (agrupa el 12,1% de les noves empreses), les activitats professionals (10,3%), la indústria i energia (9,4%) i l’hostaleria (8,3%).

Pel que fa a les societats dissoltes, el 18,9% correspon al comerç, el 14,9% a la construcció i el 14,6% a la indústria i energia.

Extremadura es presenta com el territori on més es van incrementar la creació de noves empreses al juny, concretament un 24,7% interanual.

Per contra, la constitució d’empreses a les Illes Canàries i La Rioja va caure més d’un 30%.

Pel que fa a les dissolucions, el País Valencià i Cantàbria van ser les comunitats més castigades: les dissolucions es van incrementar un 49,3% i un 30,8%, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.