Societat

EVA MARTÍ

CO-PROPIETÀRIA DE MONTSENY AVENTURA

“Ens fa més por morir de gana que de Covid”

L’Eva Martí i la seva parella van agafar les regnes del parc d’activitats esportives Montseny Aventura el 2016 amb molta il·lusió. Ara, després de la crisi econòmica que ha provocat la Covid, han perdut molts clients i temen per la viabilitat del seu negoci i pel seu projecte de vida.

Com els va afectar l’aturada de l’activitat?
Hem viscut la situació laboral i econòmica molt directament des del primer moment. Els nostres mesos més forts van d’abril a juliol i la pandèmia ha afectat plenament tota la campanya d’escoles que havien de venir de l’abril al juny. S’ha cancel·lat absolutament tot. Va ser com un dòmino, va anar caient completament tot. Hem hagut de demanar diners a la família, perquè vivíem al dia. No cobràvem, però les assegurances, els lloguers, els havíem de pagar igualment.
Com estan passant la represa després del confinament?
Quan ens hem començat a reactivar ha sigut a poc a poc, perquè la facturació que teníem amb les escoles i les empreses és incomparable amb la d’un públic local. Quan ve gent no són grups molt nombrosos, perquè hi ha por. Ara està venint gent per llogar l’espai. És un servei que volíem deixar de donar abans de la pandèmia i sort que no ho vam fer.
Quin tipus de client ve?
Aquest any no hem tingut clients estrangers i, per tant, tampoc els casals d’estiu estrangers que teníem altres temporades. Però sobretot ens van afectar molt les limitacions en el desplaçament intern. Tenim gent de proximitat, però sobretot moltíssims clients de Barcelona, i ens fa patir que es torni a limitar la mobilitat i la gent de Barcelona no pugui arribar on som.
Han hagut de reajustar la plantilla?
Hem hagut de fer un ERTO amb els treballadors fixos, i la gent que hauríem contractat per fer la temporada, no ha calgut agafar-la perquè no hi havia temporada per fer. Normalment ens calen força monitors per a les escoles, i aquest any res, perquè està tot absolutament aturat.
Què els preocupa de cara a la temporada vinent?
Hi ha molta incertesa, no se’ns acut què pot passar, ho veiem dramàtic. L’avantatge és que estàvem sanejats i no teníem deutes, però si això s’allarga gaire, haurem de deixar l’empresa inoperativa. Nosaltres tenim totes les ganes i tota la il·lusió. Vivim aquí, Montseny Aventura és casa nostra. Si la cosa va malament, serà un pal molt bèstia. No som capaços de pensar possibles escenaris.
Aquí estan constantment exposats. Els preocupa contagiar-se de Covid-19?
Ens fa més por morir de gana que de coronavirus. Som joves, estem sans i ens cuidem. Això no exclou que ens puguem posar malalts. Però, si hi ha un rebrot, seria més estressant que per la porta no entrés ningú, perquè les despeses de tot plegat les hem de cobrir igualment. Ara hem d’intentar treballar tant com puguem per si hi torna a haver una historieta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.