Empreses

Evitar falsificacions amb tecnologia “blockchain”

L’empresa de Terrassa BlockTac desenvolupa un sistema de certificació de base blockchain que certifica tota mena de documents i productes

BlockTac, empresa radicada a Terrassa, ha dissenyat un sistema de certificació, basat en tecnologia blockchain, que autentifica productes o documents, talment com obres d’art, titulacions acadèmiques o productes de gran consum de sectors com alimentació, luxe o cosmètica.

BlockTac ha creat un sistema de precintes digitals que no poden ser copiats, amb la qual cosa es pot evitar que aquell producte o document pugui ser falsificat.

Segons el CEO de BlockTac, Francisco J. Guillén, “els precintes digitals es dissenyen a mesura de cada client, segons les seves necessitats, i busquem que sigui un sistema ràpid i fàcil, de manera que estigui a l’abast de petites i mitjanes empreses que no disposen dels recursos d’una multinacional però que també volen certificar els seus preguntes amb seguretat”. Guillén puntualitza que “volem posar a disposició de les pimes un sistema antifrau que els permeti crear un vincle amb els seus clients, com ja ho tenien les grans empreses, per tal de garantir el rigor necessari en aquests processos de certificació, que s’han convertit en una commodity a l’abast de tothom.”Com que cada producte s’identifica amb un codi registrat mitjançant blockchain és impossible falsificar-lo perquè també s’hauria de modificar aquesta encriptació. D’aquesta manera, les empreses protegeixen els seus productes i els consumidors poden verificar immediatament la seva autenticitat. “El nostre sistema és molt senzill perquè tota empresa, tingui la mida que tingui o treballi en l’àmbit que sigui, pugui protegir els seus productes”, explica Guillén. “Hem dissenyat un sistema autònom perquè cada empresa pugui registrar tots els productes que vulgui i controlar quins paràmetres protegeix i quina informació proporciona al consumidor, des del segell de qualitat per una bossa de luxe o el lloc d’origen d’un producte alimentari”, explica.

Així mateix, l’empresa també ha adaptat el seu sistema de precintes per a la celebració de votacions en línia segures i auditables, i per a la certificació d’espais segurs i la immunitat de les persones en el context de la Covid-19.

BlockTac, amb un equip actual de vuit persones, és una de les empreses beneficiàries de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement. La startup ha rebut 75.000 euros que podrà destinar a finançar les activitats derivades de l’execució del pla de negoci inicial, com per exemple cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments, llogar espais o elaborar estratègies de comercialització i comunicació.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.