Empreses

Grífols compra tres plantes al Canadà per 370 milions d’euros

La firma catalana té més de de 24.000 empleats en 30 països

Grifols, companyia catalana del sector de la salut i un dels principals productors mundials de medicaments derivats del plasma, ha comprat al grup sud-coreà GC Pharma (Grup) una planta de fraccionament de plasma, una de purificació d’immunoglobulina i una de albumina a Mont-real (el Canadà) per 370 milions de dòlars. Segons expliquen des de la companyia, la transacció no requereix finançament addicional.

Una vegada obtingudes les llicències i autoritzacions per a les instal·lacions, Grifols es convertirà en l’únic productor comercial a gran escala de medicaments plasmàtics al Canadà, amb capacitat per a fraccionar 1,5 milions de litres de plasma a l’any. Grifols estima poder produir immunoglobulina i albúmina en aquestes instal·lacions per a proveir al mercat canadenc a partir de 2023.

Grifols també s’ha compromès a subministrar determinada producció derivada dels centres de donació de plasma a GC Pharma (Grup) per un període de 24 mesos mitjançant un acord de subministrament de plasma. Els centres van obtenir un volum de 350.000 litres de plasma en 2019.

Les adquisicions formen part de l’estratègia de creixement de Grifols centrada en augmentar el proveïment de plasma i a continuar potenciant l’expansió internacional.

De fet, també ha adquirit 11 centres de plasma als EUA propietat de Green Cross per una xifra de 90 milions de dòlars.

Raimon Grífols Roura, co-CEO de Grifols destaca que la incorporació d’11 centres de plasma als EUA els permet continuar afermant el lideratge i els avantatges competitius que ens proporciona la seva xarxa de centres de plasma. “Expandir la nostra capacitat d’obtenció i fraccionament de plasma és fonamental per a continuar garantint als pacients de tot el món un accés segur a aquests medicaments plasmàtics essencials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.