Economia

Indústria vol incloure el projecte d’una fàbrica de bateries al pla per aconseguir fons europeus

La ministra Reyes Maroto veu “raons per a l’optimisme” al sector de l’automoció malgrat la marxa de Nissan

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha assegurat aquest divendres que vol incloure el projecte per aconseguir una fàbrica de bateries elèctriques al pla d’Espanya per als fons de recuperació i resiliència de la Unió Europea. En una entrevista a ’El Matí de Catalunya Ràdio’, Maroto ha dit que aquesta opció és una de les seves prioritats. “No sé si estarà a Catalunya, però és sens dubte una opció que estem mirant per a la reindustrialització de Nissan”, ha destacat. La ministra ha dit que hi ha “raons per l’optimisme” en el sector de l’automoció a Catalunya malgrat la sortida de Nissan, però no ha volgut donar detalls sobre les negociacions sobre el futur de la planta per no generar “falses expectatives”.

Segons ha dit Maroto, la fàbrica de bateries elèctriques és un projecte que volen “a l’agenda”. “L’inclourem al pla de recuperació, Espanya pot ser líder per portar una fàbrica de bateries”, ha insistit.

La ministra ha dit que els fons europeus permetran “transformar i accelerar la transformació digital i tecnològica” del sector de l’automoció.

Així mateix, Maroto ha confirmat que Catalunya ja ha executat el 100% dels ajuts del Pla Moves II, que subvenciona la compra de cotxes elèctrics, i ha destacat l’ecosistema català en el sector de l’automoció, amb empreses punteres també en la fabricació de carregadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.