Política

Reconeixement de Torrent a la mesa inhabilitada

El president del Parlament els agraeix la seva “defensa de la llibertat d’expressió del Parlament”

Afirma que la seva inhabilitació converteix en un escàndol l’empresonament de Forcadell

El president del Parlament, Roger Torrent, va rebre ahir els quatre membres de la mesa de la passada legislatura que han estat inhabilitats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) –Lluís Maria Coromines, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó– així com l’aleshores presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, en agraïment a la seva “fermesa per defensar la llibertat d’expressió del Parlament”. Acompanyat del vicepresident del govern, Pere Aragonès, i de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, com també dels membres de la mesa actual el vicepresident Josep Costa i la secretària quarta Rut Ribas, Torrent va rebre els diputats inhabilitats al despatx d’audiències de la cambra i va denunciar el “despropòsit judicial que ha acabat en una sentència incomprensible des d’un punt de vista democràtic”.

Injustícia amb Forcadell

La raó és, segons Torrent, que la condemna d’inhabilitació i multa per desobeir al Tribunal Constitucional “ve a dir que els tribunals poden decidir quins debats es poden fer en seu parlamentària”. Pel president del Parlament, aquesta “sentència vergonyosa” fa evident, a més, “l’escàndol” i la “injustícia flagrant” del fet que l’expresidenta Carme Forcadell fos condemnada a presó per sedició mentre els seus companys de mesa, inclòs el vicepresident Coromines, només hagin estat inhabilitats per desobediència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.