Educació

Les ONG ja han fet 39.000 PCR a les escoles

Open Arms i Creu Roja continuaran fent cribratges per destensar els CAP

Creu Roja s’ha desplaçat les darreres tres setmanes a 438 escoles per fer 26.000 proves PCR amb 40 voluntaris, mentre que Open Arms ha mobilitzat 19 voluntaris que han fet 13.000 tests a l’entorn escolar. L’ONG d’Òscar Camps també intervé en les residències de gent gran, on ha pres mostres a 40.000 persones. Ahir es va formalitzar la col·laboració de les dues entitats amb la Generalitat en la realització de cribratges massius als centres escolars. És una experiència que, segons els consellers d’Educació, Josep Bargalló, i de Salut, Alba Vergés, ha funcionat bé. Es vol continuar comptant amb les entitats per ajudar a destensar l’atenció primària, “que gestiona el 80% de la casuística Covid i té ara molta més feina darrere de cada sospitós i de cada positiu”, segons Vergés. La consellera va alertar que la col·laboració de les ONG no servirà per rebaixar l’impacte del coronavirus “perquè el volum de feina es ingent”. Els casos als centres educatius estan pujant com a tota la societat, tot i que continuen sent relativament reduïts: ahir hi havia confinats 55.437 alumnes, el 3,85% del total, i en els darrers deu dies s’han registrat 4.387 positius.

La Generalitat aposta pels cribratges escolars per conèixer la realitat de la comunitat. Entre les darreres mesures que s’han posat en marxa hi ha la recollida de mostres pels mateixosalumnes de secundària, que Vergés va anunciar que es podran desplegar un cop s’han provat a instituts de Girona.

L’escola com a tal no tancarà mai, diu Bargalló

Rosa M. Bravo

L’escola no pot estar tancada, amb l’activitat lectiva presencial restringida si hi ha activitats econòmiques i socials en funcionament. Així ho va defensar, de nou, el conseller d’Educació, Josep Bargalló. L’escola estarà oberta “mentre la societat estigui oberta” i haurà de tancar “quan la societat estigui tancada”, i fins i tot si arriba aquest moment continuarà oberta per prestar serveis com el del menjador als alumnes amb beca. “L’escola com a tal no tancarà mai”, va insistir. Respecte de les famílies que no confien en el pla de reobertura, Bargalló va xifrar en una vintena les absentistes, amb les qual s’està fent mediació “abans de prendre mesures repressives, que la llei permet”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.