Cinema

El Festival de Cinema de Girona, sense projeccions però amb guardons

El nombre de pel·lícules seleccionades s’ha doblat respecte a l’any 2019: s’ha passat de 241 films a uns 500

El palmarès s’anunciarà dissabte en línia

El 32è Festival de Cinema de Girona ha hagut de cancel·lar el programa de projeccions previst entre avui i dissabte vinent als cinemes Albèniz i a la Fundació Valvi, per les noves restriccions decretades pel govern, però manté el concurs i lliurarà els premis dissabte vinent. A més, està previst organitzar al desembre un acte als cinemes Albèniz en què es projectarien els films guanyadors, “si les circumstàncies ho permeten”, segons matisa el comunicat de l’organització. El festival dirigit per Lluís Valentí ha doblat aquest any el nombre de pel·lícules que hi participen respecte a l’edició del 2019: ha passat de 241 a uns 500 films seleccionats, provinents d’una cinquantena de països. Aquest mig miler de pel·lícules –cinc llargmetratges, 80 documentals, 250 curtmetratges, 60 videoclips i 95 videocreacions– han estat seleccionades entre els més de 2.000 films presentats.

De moment, les pel·lícules a concurs només podran ser visionades pels jurats de cadascun dels apartats del festival, formats per cineastes, músics, productors, compositors i altres professionals. Entre les seccions del festival, destaca Powerful women, centrada en “les superdones de la vida quotidiana”. Hi participen sis films: Matriochkas, un curtmetratge belga dirigit per Bérangère Mc Neese, elegit millor curt de ficció al seu país; Sex talk, dirigida per Patricil Complex, de Barcelona; There will be monsters, dirigit per Carlota Pereda (Goya al millor curt de ficció el 2019); el documental Traslasierra, procedent dels Països Baixos i dirigit per Raquel Kurpershoek; el curt espanyol Beef, d’Ingride Santos, amb un gran nombre de premis, i l’egípcia Henet ward, dirigida per Morad Mostafa. També participa en el festival El sentido del cacao: en busca del gusto perdido, un documental sobre com Jordi Roca ajuda a recuperar l’olfacte i el sabor a persones que han perdut aquests sentits.

Festival dels Infants

El Festival dels Infants, dedicat als alumnes de les escoles de Girona, es farà mitjançant streaming i els prop de 4.500 estudiants que s’hi han apuntat decidiran els guanyadors de la secció Joventut i infància del festival.

‘Cholitas’, millor llargmetratge del Terra Gollut

La pel·lícula Cholitas, de Jaime Murciego i Pablo Iraburu, ha guanyat el premi al millor llargmetratge del festival ripollès de cinema social Terra Gollut , que va acabar dissabte amb una gala virtual a YouTube. Reflejo, de Juan Carlos Mostaza, ha rebut el guardó al millor curt i Marc Sanyé, el del millor reportatge de fotoperiodisme, per Pandèmic. Entre altres premis, s’ha reconegut la trajectòria de la muntadora Teresa Font.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.