Empreses

Proppos aixeca 750.000 euros

La firma està especialitzada en el reconeixement de menjar mitjançant intel·ligència artificial

Proppos, especialitzda en reconeixement de menjar mitjançant intel·ligència artificial, ha tancat una ronda de 750.000 euros liderada per BStartup de Banc Sabadell, i en què també hi ha participat Wayra Espanya, el hub d’innovació de Telefónica.

L’objectiu de Proppos és millorar el rendiment dels restaurants gràcies a l’ús del big data per agilitzar cues, especialment en hores punta, millorant l’experiència de compra i la productivitat. Proppos Fastpay, la primera solució de la startup, ja ha estat implementada mitjançant proves pilot en locals líders del sector food service, com cafeteries o restaurants de menjar ràpid.“El nostre objectiu és posicionar Proppos a nivell europeu com a líder en el reconeixement de menjar mitjançant intel·ligència artificial, aportant solucions d’alt valor afegit al sector del food service”, afirma Nil Salomó, CEO i cofundador de Proppos. “Amb aquesta ampliació de capital pretenem consolidar-nos a nivell nacional i donar els primers passos a nivell internacional”.

Amb aquesta inversió, Banc Sabadell i Wayra aposten per potenciar el desenvolupament d’un projecte empresarial centrat en aportar solucions d’alt valor afegit al sector de producció i distribució d’aliments, equips i serveis. La ronda, en què també han participat agents públics com Neotec, de CDTI, i Startup Capital, d’ACCIÓ, té com a objectiu impulsar el desenvolupament d’aquesta tecnologia amb altres líders en el sector de food service per tal de consolidar aquesta solució com líder a Europa pel que fa a solucions de self-checkout mitjançant intel·ligència artificial. Jose Manuel Carol, director operatiu de BStartup Banc Sabadell, valora d’aquesta manera l’operació: “La restauració avança cap a la digitalització amb l’ús de tecnologies que permeten d’optimitzar processos, millorar la presa de decisions i, sobretot, millorar l’experiència de compra del client, i en aquest sentit creiem que la solució de Proppos aporta valor diferencial al sector”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.