Economia

Platja d’Aro recupera zona blava a l’eix central per afavorir els negocis

L’Ajuntament de Platja d’Aro retirarà els pilons de les avingudes s’Agaró i Cavall Bernat, a l’eix comercial, que des de l’estiu impedien d’aparcar-hi per permetre ampliar terrasses i la zona de pas de vianants. A partir del dia 30, ha avançat l’alcalde, Maurici Jiménez, les places d’aparcament es tornaran a explotar com a zona blava, una concessió als comerços que es queixaven que la manca d’estacionament de rotació foragitava fins i tot els mateixos veïns de la zona. L’operació s’ha dilatat uns dies, segons explica Jiménez, per la necessitat de tornar a instal·lar la maquinària dels parquímetres.

El sector comercial –a banda dels hostalers que majoritàriament, fins demà, han tancat negocis– està afrontant una tardor molt complicada i reivindiquen l’aixecament de les restriccions perimetrals de moviments els caps de setmana, almenys per als segons residents i públic de proximitat.

El consistori apostava per mantenir les mesures de manera permanent, però les ha aixecades perquè no hi ha aglomeracions i les tornarà a aplicar l’any vinent. De fet, dos terços d’un miler d’enquestats han vist bé la pacificació de l’eix comercial les tardes d’estiu, no tant en el tram de Cavall Bernat, i amb menys suports entre els residents.Però respecte al disseny futur de l’avinguda, hi ha més divisió d’opinions: la majoritària (45,1%) és fer-ne un eix exclusiu per a vianants, de plataforma única. I també hi ha un 13,8% que apostaria per deixar-hi un sol carril de circulació, un 13,4% que veuria bé ampliar voreres sobre les places de zona blava –amb dos carrils– i un 27,6, directament, no hi faria res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.