Empreses

La constructora 011h neix amb un capital de 10 milions

La nova companyia se centrarà en la construcció industrialitzada, molt orientada a la tecnologia de darrera generació

La constructora de nova generació 011h neix amb capitalització inicial de 10 milions d’euros,i ja compta amb un tres projectes en marxa, que s’iniciaran el mes de març de l’any vinent, i el primer serà un edifici d’habitatges a la demarcació de Barcelona.

La nova companyia, que s’arrenglera en el segment del constructhech, vol centrar-se en la construcció d’edificis intel·ligents equipats amb tota mena de tecnologia, cosa que permet reduir costos d’operació i manteniment, i així millorar la rendibilitat de la inversió. La clau del model empresarial de 011h és que la companyia se centra a dissenyar i crear els components dels edificis a fàbriques per assolir una qualitat final més gran i millorar la productivitat de tot el procés. Posteriorment, els diferents elements s’envien a l’obra on s’encaixen. Com diu José Manuel Villanueva, cofundador i coCEO, “l’èxit de la companyia serà assolir una transformació radical de la construcció tal i com la coneixem avui, per anar cap a un sector més industrial i col·laboratiu, eficient, transparent, sostenible i tecnològic.” La constructora compta amb una plantilla de vint professionals, en què sovintegen els perfils tecnològics, com arquitectes i enginyers, entre altres.

El projecte està liderat per Lucas Carné i José Manuel Villanueva, fundadors de Privalia, i aplega altres noms importants del camp de l’emprenedoria, com Josep Barberà, que ha estat a Privalia i Mango; Álex Valls (Social Point i Exoticca) i José Ojeda (GFG i Lyst).

011h ha nascut amb una inversió inicial de dos milions d’euros, que han aportat els fundadors, i vuit milions més d’una ronda de finançament “llavor”, subscrita per fons europeus de venture capital especialitzats en protech i constructech, com Foundamental i A/O Proptech, entre altres. Com diu Lucas Carné, cofundador i coCEO de la companyia, “hi ha un comú denominador a tots els inversors que ens han atorgat la seva confiança, i és que són innovadors, socialment responsables i comparteixen la nostra visió a l’hora de veure 011h com la millor oportunitat per revolucionar un sector que coneixen molt bé.”

En un inici l’activitat de la companyia es desenvoluparà només a Espanya, tot i que preveu créixer a Europa a mitjà termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.