Política

Els pressupostos reben el sí final al Senat gràcies a ERC

No tornaran al Congrés

Una esmena d’ERC bonificant el cine rep el sí del PP i Vox i prospera en contra del govern

Els pressupostos estatals del 2021 van viatjar del Congrés al Senat, però ja no tornaran al Congrés. Després de conquistar a la cambra baixa més vots a favor (188) que els 167 de la investidura de Pedro Sánchez, els primers comptes del PSOE i Podem van rebre ahir l’aprovació definitiva al Senat gràcies a ERC, el PDeCAT i el PNB amb 145 vots a favor, 118 en contra i dues abstencions, sense incorporar cap de les més de 3.500 esmenes presentades pels grups. Els pressupostos que posen fi als de Cristóbal Montoro –que s’han prorrogat des del 2018– entraran en vigor l’1 de gener del 2021. A més del decisiu vot de l’independentisme, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, s’anota la fita de conquistar el vot de dotze partits.

Com ja va succeir al Congrés, el Senat va viure el xoc estratègic entre ERC i JxCat. Què hauria passat si votem en contra? Hauria caigut el govern espanyol? No. Hauria caigut la monarquia? No. Hauria caigut el règim del 78? No. Tampoc. L’únic que hauria passat és que s’haurien mantingut els pressupostos antisocials i anticatalans de Montoro”, alertava Mirella Cortès (ERC). “Estem cansats que el pressupost no s’executi”, rebatia Josep Lluís Cleries (JxCat) tot acusant el govern de no dialogar. El pas pel Senat exigia la total lleialtat d’ERC per no aprovar cap esmena que canviés el text i el retornés al Congrés, i deixa una anècdota que desafia tota convenció: una esmena d’ERC que bonifica amb ajudes fiscals el cine prospera gràcies al vot a favor del PP i Vox al Congrés i en contra del govern, que ha preferit assumir el disgust.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.