Societat

ACNUR reclama a la UE que millori la protecció dels refugiats i aturi les devolucions en calent

L’organització de l’ONU aposta per incloure un “mecanisme de solidaritat predictible” entre estats en el Pacte Migratori

L’agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR, per les seves sigles en anglès) reclama a la Unió Europea que millori la protecció dels refugiats i aturi les devolucions en calent.

En un informe publicat aquest dimarts, l’organització ha desplegat una llista de recomanacions dirigides a les presidències de la Unió Europea pel 2021, Portugal i Eslovènia, on insta a abordar les violacions de drets fonamentals a les fronteres, millorar la solidaritat, promoure la integració o donar suport als estats d’acollida.

A més, ACNUR aposta per incloure un “mecanisme de solidaritat predictible” entre estats en el nou Pacte Migratori que estan negociant els països de la UE.

“Esperem que el 2021 sigui un nou capítol per a la protecció dels refugiats”, ha apuntat el representant de l’ACNUR per a Afers de la Unió Europea, Gonzalo Vargas Llosa.

Les recomanacions a la presidència de la Unió Europea proposen mesures per a construir un sistema d’asil “viable i basat en els drets”, i destaquen la importància d’un suport polític i financer per als països d’acollida.

Tot i reclamar un repartiment “predictible” i “solidari” dels refugiats entre els estats, ACNUR acull en general amb satisfacció la direcció del Pacte europeu sobre Migració i Asil, sobretot en el compromís per millorar la cerca i el rescat dels desplaçats i en l’abordatge de les causes dels desplaçaments forçats.

“Confiem que els estats membres de la UE aprofitaran per donar exemple i protegir millor les persones que busquen asil”, ha apuntat el representant d’ACNUR, Vargas Llosa.

“Les presidències de la UE del 2021 tenen un paper fonamental en la discussió cap a la creació d’un sistema d’asil comunitari i viable que protegeixi les persones que fugen de la guerra i la persecució”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.