Economia

Economia

MicroBank concedeix 349,7 milions en préstecs per afrontar la Covid-19

MicroBank ha concedit un total de 26.854 préstecs per valor de 349,7 milions d’euros destinats a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 durant el 2020. Amb aquest objectiu, el banc social de CaixaBank especialitzat en microcrèdits i altres finances amb impacte social va crear al març línies específiques de finançament concebudes per fer costat a autònoms, microempreses i famílies, a banda d’impulsar els seus préstecs per a empreses socials, davant una crisi sense precedents. Fonts de l’entitat han explicat que, d’aquesta manera, MicroBank reforçava així el compromís del grup CaixaBank de contribuir al benestar social, especialment dels col·lectius més vulnerables.

Emmarcats en la línia de finançament ICO, del 15 març fins al 31 de desembre, MicroBank va concedir més de 250 milions d’euros per mitjà de 21.058 préstecs. En paral·lel, l’entitat va posar en marxa el préstec FEI-Covid-19, una nova línia específica per atendre les necessitats de circulant de professionals autònoms i microempreses de fins a nou treballadors i amb una facturació anual inferior a dos milions d’euros. MicroBank i el FEI han acordat prorrogar la vigència d’aquest producte fins al 30 de juny de 2021. Durant l’any 2020 s’han atorgat 3.424 microcrèdits sota el seu paraigua per un valor superior als 53,5 milions d’euros.

Aquesta nova via de finançament s’ha dut a terme gràcies al subprograma de la Comissió Europea Cosme Covid-19 i ofereix una línia de préstecs de 310 milions d’euros per a aquells negocis que tinguin problemes de liquiditat com a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia i que no puguin accedir a una línia ICO o els calgui complementar-la. L’import màxim del préstec pot arribar als 50.000 euros i permet de sol·licitar una carència de capital de fins a dotze mesos.

MicroBank també va posar en marxa una nova línia de finançament per a clients i no clients en situació de vulnerabilitat que no poguessin fer front al pagament del lloguer del seu habitatge habitual. En total, 2.110 llars s’han beneficiat de la mesura, amb un import total concedit de més de 7,6 milions d’euros fins al desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.