Economia

Multipréstec liderat pel BBVA a l’Àrea Metropolitana

Les principals entitats bancàries estatals i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han subscrit un crèdit que permetrà a la mancomunitat municipal impulsar diverses obres derivades de la crisi de la Covid-19. El macrocrèdit permetrà als diversos ajuntaments finançar plans d’adaptació energètica i de transició ecològica, malgrat l’increment de despesa en salut pública i per a l’espai públic que ha generat la pandèmia. Carrils bici, plaques solars i altres iniciatives similars són actuacions finançables amb el crèdit per als 35 municipis metropolitans.

BBVA és el banc coordinador i agent sostenible d’aquesta operació que preveu un finançament verd de 110 milions d’euros, en què també participen a parts iguals Bankia, CaixaBank, Banco Santander i Banc Sabadell. Per verificar el compliment dels criteris de sostenibilitat en què es basa aquest finançament, l’AMB farà el seguiment dels projectes i de l’impacte mediambiental aconseguit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.