Economia

Grífols adquireix 25 nous centres de plasma als Estats Units per 370 milions de dòlars

La farmacèutica catalana adquireix els centres amb recursos propis i ja en tindrà 289 als EUA i 55 a Europa

Grífols ha comprat 25 nous centres de plasma als Estats Units per 370 milions de dòlars, uns 306 milions d’euros, segons ha informat en un comunicat.

La compra implica que la farmacèutica catalana pugui seguir amb la seva estratègia de diversificació i expansió de la seva xarxa de centres de plasma, amb 344 en total: 289 als Estats Units i 55 a Europa (Alemanya, Àustria i Hongria).

Grífols ha adquirit els centres de plasma a BPL Plasma, filial de Bio Products Laboratory Holdings Limited, i ja té les aprovacions regulatòries necessàries. L’empresa finança la compra amb recursos propis, sense necessitat d’emetre deute.

Amb aquests nous centres Grífols vol “continuar assegurant el subministrament de teràpies plasmàtiques als pacients que necessiten aquests medicaments essencials”.

De fet, la companyia afirma que manté el compromís de seguir augmentant la disponibilitat de productes plasmàtics per satisfer una demanda creixent.

Segons explica Grífols en un comunicat, la pandèmia de covid-19 ha tingut un impacte del 15% en el seu subministrament net de plasma, i l’empresa està “preparada per un creixement significatiu dels nivells de plasma el 2021 a mesura que avança la vacunació i disminueixen les restriccions per la covid-19”.

Grífols preveu obrir també entre 15 i 20 nous centres de plasma aquest any, i diversos a Egipte, després de l’aliança signada amb el govern del país el mes de novembre.

Els medicaments derivats del plasma s’utilitzen per tractar o prevenir trastorns o malalties greus en àrees com la neumologia, l’hematologia, la immunologia o la neurologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.