Economia

El salari mitjà a Catalunya cau un 4,6% anual i se situa en els 1.725 euros mensuals

Un estudi d’Adecco indica que la davallada catalana és més forta que la mitjana espanyola i la tercera entre les comunitats autònomes

El salari mitjà a Catalunya s’ha reduït un 4,6% interanual i se situa en els 1.725 euros mensuals, segons un estudi d’Adecco publicat aquest dilluns.

La davallada és la tercera més forta entre les comunitats autònomes, per darrere de les Balears (-13,2%) i les Canàries (-12,8%), i està per sobre de la mitjana espanyola, que és del -3,1%.

Tot i això, els catalans continuen tenint el quart sou més alt de l’Estat, per darrere de madrilenys (1.964 euros), bascos (1.954) i navarresos (1.837).

Adecco atribueix la caiguda de salaris a la pandèmia i, sobretot, als ERTO, que provoquen que molts assalariats només rebin el 70% de la base reguladora.

L’estudi indica que si no es té en compte la inflació en l’evolució del salari mitjà, el poder de compra dels catalans ha caigut un 2,8% respecte al 2019.

Així, si ve l’any anterior els catalans guanyaven un 2% de poder adquisitiu, per culpa de la pandèmia han perdut uns 611 euros de mitjana en la seva capacitat de compra. A nivell estatal, la reducció ha estat de l’1,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.