Economia

Marxa enrere en la reforma de l’IRPF conjunt

El govern espanyol diu ara que està “explorant” línies alternatives

L’Estat espanyol va fer ahir marxa enrere en la proposta d’eliminar de manera progressiva la reducció per tributació conjunta a l’impost de la renda (IRPF), després de les crítiques rebudes arreu. La vicepresidenta quarta del govern espanyol, Teresa Ribera, va corregir l’executiu i va assegurar que encara s’estan “explorant” les línies de consolidació d’ingressos dins de la reforma fiscal, en referència a aquesta proposta.

Segons recull Efe, la ministra va assegurar ahir a Sevilla que “el que s’ha fet ha estat marcar les grans línies, amb les seves fites, i en el paquet de consolidació fiscal encara s’estan definint i explorant de quina manera es poden construir les línies de consolidació d’ingressos”.

Malgrat que Ribera va assenyalar que es tractava de “qüestions més de detall tècnic, més que d’una rectificació en tota regla”, el cert és que el govern vol treure el focus de la proposta inclosa en el pla de recuperació, transformació i resiliència; que volia eliminar progressivament la reducció per tributació conjunta a l’impost de la renda. L’Estat recollia una proposta de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) i comptava que s’estalviaria fins a 2.392 milions d’euros. A cada família se li desgraven un màxim de 3.400 euros anuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.