Política

Aguirre, després de la victòria d’Ayuso: “És el moment de lliurar batalla ideològica sense complexos”

Fa una crida a defensar “els valors i principis” del PP com ha fet l’actual presidenta de la Comunitat de Madrid per aconseguir que la dreta “pugui triomfar i governar Espanya”

L’expresidenta madrilenya Esperanza Aguirre ha defensat que la direcció nacional del PP ha de prendre nota d’amb quin discurs ha guanyat les eleccions Isabel Díaz Ayuso i apostar per lliurar la “batalla ideològica” sense arrugar-se davant “els gurús de l’esquerra que imposen la correcció política”.

“Perquè la dreta, el centredreta, pugui triomfar i governar Espanya, fa falta defensar amb convicció els principis i els valors en els quals creiem, que és el que ha fet Ayuso”, ha sostingut en una entrevista simultània a Ràdio 4 i La 2, el dia després que el PP arrasés en les eleccions anticipades de la Comunitat de Madrid.

Aguirre, que està presentant el seu llibre “Sin complejos” (Esfera), ha criticat que al seu moment Pablo Casado fes un “gir al centre” per atreure votants de Ciutadans.

En la seva opinió, aquest canvi d’estratègia va tenir “tres fites”: el cessament de Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu al Congrés dels Diputats, els “atacs personals” al líder de Vox, Santi Abascal, durant el debat de la moció de censura a Pedro Sánchez, i una “lamentable” entrevista a RAC1 en la qual Casado va censurar les càrregues policials durant el referèndum unilateral de l’1-O.

“A Pablo (Casado), que estava defensant i donant totes les batalles ideològiques fins al passat mes d’agost, algú li va aconsellar que per agafar els vots de Cs havia de fer un gir al centre (...) i resulta que dels 30 escons que va perdre Ciutadans a Catalunya no en vam agafar ni un, de fet en vam perdre un. És a dir, que aquest gir al centre no ens va portar cap benefici”, ha exposat.

I ha afegit: “Estic absolutament convençuda que a partir d’ara, no només Pablo Casado, sinó tot el PP defensarà les nostres idees. I això vol dir donar la batalla ideològica i cultural, que és el que ha fet Isabel Díaz Ayuso, i per això ha obtingut aquesta victòria tan impressionant”.

Aguirre ha criticat l’estratègia seguida en el seu moment per l’expresident popular Mariano Rajoy -”a qui tinc molt respecte i afecte en el terreny personal”, ha precisat- perquè va rebutjar els “doctrinaris” i en el seu lloc va acceptar “tots els dogmes de la correcció política”.

Un d’aquests dogmes, ha sostingut, és “el de la memòria històrica”, que presenta la Guerra Civil -que va començar després d’un cop d’estat militar contra el Govern de la Segona República- “com a culpa d’uns militars feixistes i uns clergues carques”.

En la mateixa entrevista, l’expresidenta madrilenya ha deplorat que es titlli d’”extrema dreta” Vox, partit que ha defensat com un partit molt més constitucionalista que els “comunistes” d’Unides Podem.

“Com ha de ser feixista un partit que defensa la Constitució?”, ha exclamat referint-se al partit d’Abascal, i després ha sostingut que la proposta de Vox de suprimir les autonomies, que ella no comparteix, té cabuda dins de la Carta Magna, perquè “les autonomies no són obligatòries”.

Per contra, ha reivindicat que al Govern de coalició entre PSOE i Unides Podem se li digui “govern del Front Popular”, emulant el nom de la coalició d’esquerres que va guanyar les últimes eleccions a Espanya el 1936 abans del cop d’estat que va desencadenar la Guerra Civil i que va desembocar en quaranta anys de dictadura franquista.

“Què té de mal Front Popular? És el que són: el front popular amb el suport dels bilduetarrrs, els independentistes i els comunistes de tota mena”, ha resolt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.