Política

Marlaska diu que ja han tornat al Marroc més de 6.500 persones i que la situació a Ceuta és “d’una certa normalitat”

El ministre de l’Interior nega que siguin “devolucions en calent” i diu que s’han fet “rebutjos en frontera”

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat que ja han tornat al Marroc més de 6.500 persones de les 8.000 que han entrat a Ceuta aquesta setmana. “Han retornat la major part dels adults que van travessar la nostra frontera d’una forma indeguda”, ha afirmat Marlaska aquest divendres al matí en una entrevista a la COPE. El titular d’Interior ha negat que siguin “devolucions en calent”. Segons Marlaska, s’han fet “rebutjos en frontera” perquè el que ha passat a Ceuta els últims dies “ha estat un atac a les fronteres, no ha estat una crisi migratòria”. Per tant, segons el ministre de l’Interior, la “resposta és altament diferent i no en els mateixos termes”.

Marlaska ha assegurat que als “col·lectius vulnerables ja siguin majors d’edat com menors” sí que se’ls ha aplicat “la norma”. “Defensem la integritat de les fronteres, però amb la mateixa contundència els nostres valors democràtics”, ha dit.

El titular d’Interior ha afirmat que estan treballant per “retornar” al Marroc els menors a qui els seus familiars han requerit i ho fan treballant de forma conjunta amb el govern marroquí. Marlaska ha dit que “la major part” dels menors tenen una “sol·licitud de repatriació”.

“No espero ni concebo cap possibilitat d’intent de vulneració de la nostra frontera”, ha dit Marlaska, preguntat per si es podria repetir la situació viscuda a Ceuta. El ministre de l’Interior ha esperat que el conflicte amb el Marroc sigui “el més breu possible” i ha remarcat que Espanya i el Marroc tenen relacions “fraternals” i “estretes”.

Arribades a Melilla

Marlaska ha explicat que aquesta nit han travessat la frontera entre el Marroc i Melilla una trentena de persones. El ministre de l’Interior ha dit que, en aquest cas, ja no es faran “rebutjos en frontera” perquè “ja han trepitjat territori espanyol”. Marlaska ha insistit que es tracta de “supòsits de fet diferents” amb Ceuta, ja que el que va passar va ser un “intent de vulneració de les nostres fronteres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.