Salut

Llum verd de l’Eurocambra al passaport sanitari

La legislació entra en vigor l’1 de juliol, malgrat que alguns països ja utilitzen el certificat

L’Eurocambra ha donat llum verd aquest dimecres al passaport sanitari. Els eurodiputats han aprovat per àmplia majoria els dos reglaments del certificat digital que permet recuperar la mobilitat dins de la Unió Europea. Malgrat que hi ha alguna països, com Espanya, que ja l’estan utilitzant, la legislació entra en vigor l’1 de juliol. El certificat té una durada de 12 mesos i serveix per demostrar quan es viatja a un altre país del bloc comunitari que la persona està vacunada, s’ha recuperat del virus en els últims sis mesos o té una PCR negativa. Són les autoritats dels estats les que expedeixen el certificat, que ha d’estar en format digital o en paper i inclou un codi QR.

El ple ha donat llum verda al passaport sanitari amb 546 vots a favor, 93 en contra i 51 abstencions en el cas del reglament per a ciutadans de la Unió Europea i amb 553 vots a favor, 91 en contra i 46 abstencions en el cas de persones de països tercers.

Durant les negociacions entre l’Eurocambra i el Consell, els dos colegisladors, es va acordar que els estats no imposessin restriccions addicionals, com quarantenes, a les persones amb passaport sanitari. Amb tot, els estats poden imposar-les en cas que ho considerin necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.