Societat

Ordre internacional d’arrest contra Tomás Gimeno per matar les filles

La nena de Tenerife Olivia Gimeno, de sis anys, va morir a causa d’un edema agut de pulmó, segons el resultat de l’autòpsia feta a l’Institut Anatòmic Forense de Tenerife. El Tribunal Superior de Justícia de les Canàries (TSJC) va informar dels resultats de les anàlisis fetes al cadàver de la petita, trobat dijous passat al fons del mar, un mes i mig després de la seva desaparició, el 27 d’abril passat, juntament amb la seva germana, Anna, i el seu pare. Els agents estan en espera del resultat de les anàlisis toxicològiques, biològiques i histopatològiques practicades a Olivia per aclarir com va matar-la el seu pare en venjança contra la mare, de la qual estava separat des de l’estiu passat. En el moment de tancar aquesta edició, Anna, d’un any, encara no havia estat localitzada ni tampoc el pare. El vaixell oceanogràfic que participa en les tasques de cerca es va veure obligat ahir a tornar a port per un problema tècnic.

A la finca

El TSJC també va informar ahir que l’ordre internacional per detenir Tomás Gimeno, pare de les nenes, per un delicte de sostracció de menors ha estat substituïda per una altra referent a la presumpte comissió de dos delictes agreujats d’homicidi i un contra la integritat moral en l’àmbit de la violència de genere. Una de les premisses que assenyala la magistrada per informar la fiscalia sobre el motiu de deixar sense efecte l’ordre vigent és que Tomás Gimeno presumptament hauria mort les nenes a la seva finca d’Igueste de Candelaria en un pla preconcebut que tenia com a objectiu provocar a la seva exparella el dolor més gran que podia imaginar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.