Gran angular

Un 60% dels empresaris estan d’acord a augmentar el salari mínim

Segons una enquesta d’InfoJobs, les empreses mitjanes i grans, fins al 70%, són les més favorables a l’augment

El 60% de les empreses estan d’acord amb la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) segons una enquesta realitzada per InfoJobs.

Cal recordar que el govern de l’estat, que va apujar l’SMI fins els 950 euros el febrer de l’any passat, ha anunciat que prosseguirà amb increments, fins depassar els 1.200 euros.

Segons l’estudi d’InfoJobs, les empreses mitjanes i grans són les que es mostren més favorables davant la pujada de l’SMI, fins a un 70% de les enquestades, mentre que aquest percentatge baixa fins el 55% en el cas de la petita empresa. En aquest sentit, el 44% de les empreses de menys de 50 empleats creu que el nou increment podria desembocar en una contractació menor, catorze punts més que en el cas de les empreses mitjanes i grans. Cal fer avinent, però, que el 2020, a un 68% de les empreses els semblava bé incrementar l’SMI.

D’altra banda, el 50% de les empreses pensa que la pujada afectarà la revisió salarial, mentre que un 39% pensa que hi haurà menys contractació dins de l’empresa.

El 57% de les empreses enquestades assenyala que l’SMI no hauria de superar els 1.200 euros. En concret, la mitjana de les respostes facilitades per les empreses enquestades lliura un SMI de 1.152 euros. Per la grandària de les empreses, si les de menys de 50 treballadors consideren que l’SMI ha de ser de 1.146 euros, les empreses mitjanes i grans fixen el topall en 1.163 euros.

Cal recordar que darrerament el Banc d’Espanya ha alertat sobre les possibles conseqüències d’una nova pujada de l’SMI, tot assenyalant que el darrer augment, que es va dur a terme el 2019 va fer que la creació d’ocupació deixés de créixer en 0,6 i 1,1 punts percentuals, amb incidència especial entre els joves i els més grans de 45 anys.

Així mateix, la Comissió Assessora per a l’Anàlisi de l’SMI va presentar el 18 de juny passat un dictament que proposava un augment màxim de 99 euros i mínim de 61 euros fins l’any 2023 de l’SMI (un 10,4% i un 6,4%, respectivament, sobre els 950 euros actuals).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.