Gran angular

El sector logístic va créixer un 149% durant el primer semestre

Segons CBRE, fins al mes de juny d’enguany, es van arribar a contractar 490.000 metres quadrats, superant el registre de tot el 2020

El sector logístic a Catalunya va assolir fins el mes de juny del 2021 una contractació de 490.000 metres quadrats, el que suposa un augment del 149% respecte de la que es va registrar durant el mateix període del 2020.

Així doncs, segons dades de la consultora CBRE, la contractació de superfície logística va superar en sis mesos tota la de tot l’exercici passat. Val a dir, a més a més, que el 89% de la contractació és neta.

Segons les dades analitzades, hom ha percebut un increment de la demanda vinculada al comerç electrònic respecte de l’any anterior i les transaccions vinculades a aquest sector van abastar un 51% del total durant el primer semestre de l’any. Segons ha avançat David Oliva, director de logística i industrial de CBRE a Barcelona, “el sector batrà tots els rècords, amb un tancament pròxim als 750.000 metres quadrats.”

Pel que fa a la renda prime, es manté a Catalunya en els 7 euros per metre quadrats i mes, amb tendència a romandre estable durant els pròxims mesos. Semblantment al que passa a la Zona Centre (5,50 euros per metre quadrats i mes), si bé les rendes experimenten un cert creixement, es veuen compensades per ajuts als lloguers que fan que les rendes netes es mantinguin estables.

La disponibilitat varia en funció de la ubicació de les parcel·les. A la primera corona de la ciutat de Barcelona, se situa en el 2,3%, mentre que a la segona corona puja fins 4,5 % i a la tercera, al 6,9%. Fins a l’acabament del 2021, es posaran en el mercat 350.000 metres quadrats, però “hi mancarà superfície llogable sobretot de gran format”, com comenta Oliva.

Entre les principals operacions que s’han dut a terme a Catalunya, hi destaquen tres claus en mà: la de 140.000 metres quadrats per part d’un operador de comerç electrònic a El Far de l’Empordà; l’ampliació de 90.000 metres quadrats de Mango a Lliçà d’Amunt i, finalment, els 34.000 metres quadrats per part d’Id Logistics a la Bisbal del Penedès.

Arreu de l’Estat, el sector logístic va assolir durant el primer semestres una contractació d’1.330.000 metres quadrats, tot incloent-hi València, Saragossa, Sevilla, Màlaga i Bilbao, a més a més dels dos grans focus, Zona Centre i Catalunya. Aquesta xifra suposa un ascensdel 139 % respecte de la que es va assolir durant el mateix període del 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.