Política

El govern anuncia el tancament de totes les activitats a 2/4 d’una i la limitació de reunions a un màxim de 10 persones

La Generalitat recomana als municipis que tanqui espais com parcs o platges durant la matinada

Es prohibeix el consum d’aliments i begudes a la via pública

El govern ha anunciat aquest dilluns que farà tancar totes les activitats a dos quarts d’una de la matinada i les trobades es tornaran a limitar a un màxim de 10 persones.

Els consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i d’Inerior, Joan Ignasi Elena,i la portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, han comparegut aquesta tarda en roda de premsa per informar de les noves mesures adoptades per l’executiu per fer front a l’explosió de contagis de Covid-19.

Plaja ha explicat que el Procicat treballa en una resolució que obligarà a tancar a dos quarts d’una de la matinada totes les activitats, ja siguin cinemes, teatres, concerts, l’oci nocturn a l’exterior –encara obert-, botigues de conveniència, bars i restaurants, inclosa la recollida de menjar als establiments o els serveis a domicili.

A més, als esdeveniments el públic haurà d’estar assegut. Per tant, ja no serà necessari el test d’antigen previ que es va establir com a obligatori la setmana passada en actes de més de 500 persones dempeus.

Les trobades, ja siguin a l’espai públic o privat, no podran superar un màxim de deu persones, tret que aquestes siguin convivents.

L’executiu recomana als municipis que limitin l’accés a espais com platges i parcs de dos quarts d’una de la matinada fins a les sis del matí per evitar aglomeracions.

Finalment, el govern prohibeix el consum de begudes i aliments al carrer excepte si es produeix en el marc d’activitats escolars.

La voluntat del govern és que les mesures entrin en vigor tan bon punt les aprovi el Procicat i surtin publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOCG). No obstant, Argimon ha reconegut que alguns punts –com la limitació de les trobades a 10 persones- necessiten l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i, per tant, no seran vigents fins que no siguin ratificades per l’òrgan jurisdiccional.

El toc de queda, en estudi

D’altra banda, Plaja ha apuntat que el president de la Generalitat, Aragonès, ha encarregat al gabinet jurídic que estudiï la resolució del Tribunal Superior de Justícia valencià que ha validat el toc de queda a 32 municipis del País Valencià i elabori un informe que serveixi per tenir ja una part important de la feina feta si calgués demanar l’aplicació d’aquesta mesura a Catalunya.

En aquest sentit, Argimon ha subratllat que “el toc de queda s’ha de mirar molt bé, perquè no estava sobre la taula”.

La roda de premsa es produeix després de la reunió extraordinària de la comissió delegada en l’àmbit del coronavirus, que ha estat presidida pel cap del govern, Pere Aragonès.

Prèviament, Argimon s’ha reunit amb els municipis per exposar les accions per frenar la nova onada de la pandèmia. Segons algunes fonts, s’han posat damunt la taula opcions com restringir l’oci nocturn en exteriors, encara obert a dia d’avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.