Societat

El TSJC ratifica una setmana més el toc de queda a 165 municipis i la limitació a 10 persones en les trobades socials

La sala considera que “no hi ha dubte” que la situació és de risc i manté també l’aforament del 70% en espais de culte

El Govern preveu mantenir durant tot l’estiu el tancament de locals a les 00.30 hores

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aplicar el toc de queda i la resta de mesures per contenir la covid-19 una setmana més.

Així, el toc de queda entre la una de la matinada i les sis del matí s’aplicarà aquest cop en 165 municipis, segons la petició d’ampliació que va fer arribar el Govern.

També és dona el vistiplau a mantenir la limitació a 10 persones en les trobades socials i l’aforament del 70% als centres de culte.

La sala considera que “no hi ha dubte” que la situació és de risc imminent i greu per malaltia transmissible i especialment tenint en compte la variant delta.

Per això, afirma que les mesures proposades pel Govern són “necessàries, idònies i proporcionades”.

De fet, el Govern preveu allargar el tancament a les 00.30 hores de la restauració i els locals públics durant tot l’estiu. I és que, segons ha explicat el conseller de Salut, Josep Mª Argimon, l’evolució de contagis, que ha arribat al pic aquests últims dies, no donarà treva als hospitals fins d’aquí dues o tres setmanes.

Per això ha volgut es recordar a la població que gaudeixi de l’estiu amb restriccions i reducció de la interacció social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.