Economia

La pensió mitjana per jubilació a Catalunya se situa en 1.211 euros

Són vint euros per sobre de la pensió mitjana que cobra un jubilat a l’Estat espanyol

Durant el juliol s’han pagat 1,14 milions de pensions a Catalunya

La pensió per jubilació a Catalunya durant el mes de juliol s’ha situat en els 1.211,85 euros mensuals de mitjana, segons ha informat el Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social, amb dades que recull l’ACN. En total, a Catalunya s’han atorgat més d’1,14 milions de pensions per jubilació, segons la informació oficial publicada pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. Pel que fa al conjunt de pensions –incloent-hi, doncs, les de jubilació, viudetat, orfandat, incapacitat i favors de familiars–, a Catalunya se n’han concedit més d’1,74 milions, un 0,71% més en comparació amb el juliol de l’any passat.

A l’Estat, la nòmina mensual de les prestacions contributives de la Seguretat Social es va enfilar fins als 10.202,294 milions d’euros, un 3,23% més que el juliol de l’any passat.

Pel que fa a la pensió mitjana a Catalunya, s’ha situat en els 1.073,32 euros durant el mes de juliol, un 2,25% més en termes interanuals. La de jubilació continua sent la més elevada, mentre que la d’incapacitat permanent se situa en els 1.088,96 euros mensuals.

Pel que fa a la pensió de viudetat, és de 750,99 euros, mentre que les de favors de familiars i orfandat són de 662,33 i 413,26 euros, respectivament.

En total, l’Estat espanyol ha abonat 9.868.153 prestacions contributives, de 1.033,86 euros al mes de mitjana. La pensió de jubilació estatal va ser de 1.189,74 euros i aquest segment va concentrar dos terços de la nòmina general de les pensions (és a dir, fins a 7.340 milions d’euros).

En l’estadística de juliol s’han incorporat les dades corresponents a les pensions que perceben el complement per bretxa de gènere, un concepte que està en vigor des del mes de febrer. El ministeri informa que més de 28.400 pensionistes reben l’import mitjà de 61,62 euros. El nou complement consisteix en una quantitat fixa al mes de 27 euros per fill, que s’aplica des del primer fill i fins a un màxim de quatre.

Increment del 0,9% als funcionaris

La Generalitat va aprovar ahir el decret llei que regula l’increment del 0,9% del sou dels treballadors públics, amb la previsió que es faci efectiu en la nòmina del setembre amb efectes retroactius des de l’1 de gener. La proposta del govern, acordada amb els sindicats en la Taula General de Negociació dels Empleats Públics de l’Administració de la Generalitat, també inclou el retorn del 55% de la paga extraordinària que els treballadors públics van deixar de percebre el 2014. L’abonament d’aquest primer tram de la paga extra es farà en la nòmina del novembre i el 45% restant, durant el 2022.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.