Cinema

Locarno distingeix 'Sis dies corrents' amb el Lleopard al millor actor ex aequo a Mohamed Mellali i Valero Escolar

El film de Neus Ballús s'emporta una menció especial del jurat jove independent i el guardó Europa Cinemas Label

El Festival Internacional de Cinema de Locarno ha distingit el tercer llargmetratge de Neus Ballús, 'Sis dies corrents', amb el Lleopard ex aequo al millor actor per a Mohamed Mellali i Valero Escolar. El certamen suís reconeix així la feina de dos intèrprets no professionals que s'encarnen a sí mateixos. El film de la directora s'ha endut també una menció especial del jurat jove independent i el guardó Europa Cinemas Label. Ballús va escollir el trio de protagonistes entre més de mil professionals del sector, després d'un període de càsting i documentació.
El Valero és un lampista que treballa amb el Pep (Pep Sarrà), un company a punt de jubilar-se. Com que han de buscar un nou treballador, contracten en proves al Moha. Tot l'elenc, sense experiència en el món del cinema, va fer un taller de preparació dos anys abans del rodatge, amb la col·laboració del coach Gerard Oms. Així mateix, va incorporar metodologies de cinema documental per fer que els protagonistes tinguessin interpretacions autèntiques.
A més del premi ex aequo, la pel·lícula ha rebut també el guardó Europa Cinemas Label. Creat el 2003, el reconeixement busca millorar la promoció, la circulació i la vida de les pel·lícules. El guardó l'atorga un jurat compost per exhibidors. La cinta ha rebut també la menció especial del jurat jove independent, que ha valorat la comèdia com a narrativament "simple i directa", abordant la integració de manera "genuïna i lleugera".