Salut

Argimon: “La millor manera de protegir-nos d’una sisena onada, que no és descartable, és vacunar”

El conseller de Salut lamenta que moltes persones encara no s’hagin immunitzat

Apunta que es vol arribar al 13 de setembre, quan comença el curs escolar, amb el 100% de la població amb la primera dosi posada i el 50% amb la pauta completa

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha asseverat aquest dimarts que “és molt probable” que arribi a Catalunya una “sisena onada” de Covid-19 i ha urgit la població a vacunar-se al més aviat possible per estar “protegida” i poder fer front a la pandèmia.

Així ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual no ha “descartat” una nova onada de coronavirus amb una variant “més virulenta o infecciosa” i ha evitat valorar el revés del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ahir va rebutjar la petició del Govern per implantar el toc de queda a Barcelona i 61 municipis més de més de 20.000 habitants.

“La sisena onada és molt probable que arribi i com més protegits estiguem a nivell de vacunació, més es podrà controlar”, ha apuntat Argimon, per qui la forma d’”intentar conviure amb el virus” és immunitzar a la població “entenent i sabent que (...) sempre pot haver-hi alguna de les noves variants que s’imposi”.

“La millor manera de protegir-nos d’una sisena onada, que no és descartable, és vacunar i vacunar”, ha emfatitzat.

En aquest sentit, ha lamentat que moltes persones encara no s’hagin immunitzat i ha demanat no abaixar el ritme, ja que l’objectiu del Govern és arribar al 13 de setembre, quan comença el nou curs escolar, amb el 100% de la població amb la primera dosi posada i el 50% amb la pauta completa.

D’altra banda, ha evitat polemitzar sobre l’opinió del TSJC, que dilluns va rebutjar el toc de queda per 148 municipis amb una incidència de 125 positius en considerar que no es justifica en raons sanitàries sinó d’ordre públic, i ha recordat que la vacunació és l’”eina principal” per combatre la pandèmia.

“Encara queda molta gent per poder vacunar, tenim les vacunes i el personal preparat”, ha dit abans d’apel·lar a la “responsabilitat” de tots “tant de dia com de nit”.

No obstant això, ha tornat a defensar que el toc de queda respon a “raons estrictament sanitàries” perquè, ha recordat, “és durant la nit quan es produeixen interaccions socials més àmplies i quan les mesures de prevenció i protecció es relaxen més”, com en el cas de la festa major del barri de Gràcia, a Barcelona.

De fet, Argimon ha destacat que les imatges que ha vist d’aquestes festes -una de les més multitudinàries aquest estiu- li “han agradat menys” que les dels festivals de música que es van celebrar al juliol.

“Molt probablement hi haurà contagis perquè és molta gent no vacunada, amb poca mascareta i gens de distància”, ha vaticinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.