Economia

Microsoft obrirà a Barcelona un ‘hub’ d’intel·ligència artificial

Microsoft instal·larà a Barcelona el seu nou hub d’R+D especialitzat en l’aplicació de tecnologies d’intel·ligència artificial. Serà el primer centre d’aquestes característiques a tot l’Estat i disposarà d’una plantilla de 30 persones, enginyers de programació i científics de dades, ampliable a un centenar.

El nou centre, un dels vuit que la divisió WebXT (Web Experiences Team) de Microsoft té a tot el món, es dedicarà al “desenvolupament d’experiències d’usuari avançades basades en l’ús de tecnologies d’intel·ligència artificial i aprenentatge profund”. L’equip estarà liderat per Jordi Ribas, vicepresident corporatiu de Microsoft Corporation als Estats Units, i tindrà com a principal objectiu atreure talent d’arreu d’Europa. En els pròxims anys, es podria arribar al centenar de llocs de treball.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori del govern, Jordi Puigneró, va destacar que “Catalunya té les capacitats per liderar el desenvolupament de la intel·ligència artificial a Europa”, i l’alcaldessa Ada Colau va dir que la decisió de Microsoft confirma que “Barcelona és una ciutat capdavantera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.