Empreses

Obre portes a Barcelona el productor d’energia BNZ

La firma és una iniciativa de Glenmont Partners, el gestor de fons d’energia més gran d’Europa, i operarà als mercats de l’Estat espanyol, Portugal i Itàlia

El productor independent d’energia BNZ ha obert oficines a Barcelona per dissenyar, construir i gestionar projectes solars fotovoltaics a tot l’Estat espanyol, Itàlia i Portugal. BNZ forma part de Glenmont Partners, el gestor de fons d’energia líder a Europa.

BNZ té previst assolir una capacitat capacitat instal·ada d’1 GW a Espanya, Itàlia i Portugal per a l’any 2024, dels quals uns 350 MW ja estan en fase de desenvolupament. L’empresa forma part de la cartera de Clean Energy Fund III, creada per Glenmont Partners, que és propietat de Nuveen, que gestiona 1,3 bilions de dòlars en actius.

Glenmont ja porta 2.000 milions d’euros invertits en més de 30 projectes d’energia neta, com parcs eòlics, solars fotovoltaics i biomassa, que en conjunt produeixen més de 1.500 MW d’energia a tota la UE.

Com ha informat l’empresa, el seu objectiu principal és la producció d’energia 100% renovables per contribuir a un futur amb baixes emissions de carboni, per la qual cosa se centrarà principalment en la generació d’energia solar fotovoltaica, amb la possibilitat d’expandir-se en el futur cap a altres tecnologies com ara l’emmagatzematge en bateries i l’hidrogen.

El cofundador de Glenmont Partners i membre del consell d’administració de BNZ, Scott Lawrence, ha declarat que “el llançament de BNZ representa l’últim moviment en l’expansió de Glenmont al sud d’Europa. Espanya, Itàlia i Portugal són mercats prioritaris per a BNZ, amb un fort potencial de creixement en la generació de tecnologies renovables com ara la solar fotovoltaica.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.