Economia

El preu de la llum pujarà més de set euros en un dia

Registrarà la tercera xifra més alta amb 172,97 euros per MWh

La franja més cara serà entre les vuit i les nou del vespre, amb un import de 190 euros

El preu de la llum pujarà 7,78 euros en un dia i continuarà amb màxims de 172,97 euros el MWh, segons les últimes dades publicades aquest dijous per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Electricitat (OMIE). Aquesta xifra suposa un increment del 4,71% respecte a les dades d’aquest dijous i representarà la tercera xifra més alta del registre històric. El màxim es va assolir el dijous 16 de setembre, amb 188,18 euros el MWh, seguit dels 175,87 euros d’aquest dimecres. Aquest divendres, el pic màxim durant la jornada serà entre les vuit i les nou del vespre, amb un import de 190 euros el MWh. La franja més barata serà entre les tres i les quatre de la matinada, amb 148,35 euros per MWh.

La xifra d’aquest divendres suposarà un increment del 4,02% respecte al preu del mateix dia de la setmana passada (166,29 euros). Així mateix, quadruplicarà l’import assolit en el mateix dia de l’any passat (39,72 euros), amb preus més baixos de l’habitual pel descens de la demanda a conseqüència de la pandèmia. De totes maneres, la xifra d’aquest divendres també serà molt superior als 42,99 euros per MWh registrats el 24 de setembre de 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.