Economia

economia

Repunt de les exportacions del sector agroalimentari

Les exportacions de productes agroalimentaris a Catalunya van augmentar un 12,4% en els primers set mesos de l’any, fins als 7.287,84 milions d’euros. Aquest volum de vendes representa el 15,61% del total de les registrades en tots els sectors, segons les últimes dades que ha facilitat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la Promotora dels Aliments Catalans, Prodeca. Els principals països importadors dels productes agroalimentaris catalans són França (17,22%), la Xina (14,37%), Itàlia (8,4%) i Alemanya (5,68%), seguits de Portugal, el Regne Unit, els Països Baixos, el Japó i els Estats Units. Al llarg d’aquest 2021, tots els subsectors han viscut una reactivació de l’activitat exportadora, amb increments especialment importants en el peix i el marisc (30,24%) i els olis vegetals (26,76%). Per volum d’exportacions, la carn i els embotits, amb el porc com a principal reclam, ocupen la primera posició, amb una facturació global de 2.696,32 milions d’euros, un 4,2% més que els primers set mesos del 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.