Política

Xoc al Congrés entre Sánchez i Casado per la renovació dels organismes judicials

El PP es manté en la seva exigència de reformar el sistema d’elecció del CGPJ perquè els jutges elegeixin la majoria dels vocals

  • VÍDEO: Ple del Congrés dels Diputats
  • El president del PP, Pablo Casado, al Congrés dels Diputats EFE.

El líder del PP, Pablo Casado, ha proposat al president espanyol, Pedro Sánchez, renovar els organismes judicials el mandat dels quals ha acabat, més enllà del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), on els populars no es mouran de la seva exigència de reformar el sistema d’elecció perquè els jutges elegeixin a la majoria de vocals.

Casado ha fet aquesta proposta durant la sessió de control al president espanyol al Congrés, on Sánchez i Casado han tornat a protagonitzar un xoc er les promeses electorals del secretari general del PSOE i sobre la situació econòmica espanyola.

Casado ha acusat Sánchez d’incomplir la seva paraula respecte a la despolitització de la justícia, i per això li ha proposat renovar la resta d’organismes constitucionals, entre els quals hi ha el Tribunal Constitucional, el Defensor del Poble i el Tribunal de Comptes.

Sánchez li ha respost que el seu compromís és renovar els òrgans constitucionals però que necessiten als populars i el PP “no vol”. Ha reclamat a Casado que “no tingui una visió ventatgista de la normalitat democràtica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.