Política

Sánchez torna a rebutjar l’autodeterminació perquè els referèndums “divideixen” i “no aporten res”

El líder del PP avala la xiulada al president del govern espanyol del 12-O durant la desfilada i augura que el mandat de Sánchez “acabarà malament”

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha rebutjat aquest dimecres al Congrés el dret d’autodeterminació, perquè “el pitjor que podem fer és fracturar i dividir amb referèndums que no aporten res”. En resposta a la portaveu de Bildu, Mertxe Aizpurua, que li ha demanat que assumeixi el respecte a les decisions dels ciutadans i obri la porta al dret a l’autodeterminació. “Li demanem que deixi d’actuar com la dreta i demostri que aquest govern que es defineix com a progressista actua com a tal”.

Sánchez, per contra, ha insistit en el seu ‘no’ al dret d’autodeterminació . “És evident que compartim que la ciutadania ha de ser qui decideixi, però discrepem sobre la manera d’expressar aquesta opinió”, perquè “nosaltres creiem en la democràcia representativa” i al Congrés “s’expressa la voluntat popular en forma de la representació dels grups parlamentaris”.

“Aquesta és una democràcia plena i no acceptarem dividir la societat espanyola, en aquest cas la basca, en funció de referèndums interessats i binaris”, perquè “el pitjor que podem fer és fracturar i dividir amb referèndums que no aporten res”, ha sentenciat.

El president espanyol també ha fet referència a la xiulada que va patir aquest 12 d’octubre, assegurant que demostra com el PP i la ultradreta “entenen la convivència i el respecte a l’ordre constitucional”. Ha retret també a Pablo Casado que aquest cap de setmana afirmés que Espanya està “en bancarrota”. Unes manifestacions “falses”, segons Sánchez, que no només “insulten la intel·ligència dels espanyols”, sinó que “van en contra de l’interès d’Espanya”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions al Congrés durant una sessió de control on Casado ha avalat l’escridassada perquè al seu entendre és “la veu del carrer”, i ha insistit que el govern espanyol ven uns “brots verds” inexistents: “Això acabarà malament per culpa seva, li passarà com a Zapatero i el PP haurà de rescatar Espanya per tercera vegada”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.