Política

Calviño defensa que aplica una política econòmica “coherent”

La vicepresidenta insta Cs a “no deixar-se arrossegar” per PP i Vox

Bal diu que el govern espanyol aplica mesures “demagògiques” i Gamarra que “posa bastons a les rodes a l’economia real”

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha defensat la política econòmica del govern espanyol davant les crítiques de PP i Cs. En la sessió de control d’aquest dimecres al Congrés, Calviño ha afirmat que coordina una agenda “coherent, centrada en responsabilitat fiscal, reformes estructurals mirant al futur i justícia social”. La vicepresidenta ha afirmat que la llei d’habitatge acordada entre PSOE i Unides Podem és “equilibrada”, ha reivindicat els pressupostos generals de l’Estat així com l’augment “moderat” del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Calviño ha instat Cs a ser “útils” i “no deixar-se arrossegar a la deriva extremista destructiva de PP i Vox”.

“Contribueixin de forma constructiva”, ha demanat Calviño al portaveu de Cs al Congrés, Edmundo Bal, que ha retret a la vicepresidenta que estigui aplicant mesures “populistes”, “demagògiques” i “irresponsables” com a cessió a Unides Podem.

En resposta a una altra pregunta de la portaveu del PP, Cuca Gamarra, Calviño ha defensat la “xarxa de seguretat” aplicada durant la pandèmia per a les empreses que ha “evitat” una caiguda més gran del PIB. “Les mesures adoptades estan sent eficaces”, ha assegurat.

Gamarra, per contra, ha opinat que l’executiu espanyol posa “bastons a les rodes de l’economia real” i “ataca la propietat privada”. La vicepresidenta ha replicat que el PP està “instal·lat en el racó del ’no’”.

Batet crida l’atenció a Vox

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha cridat l’atenció a la diputada de Vox Macarena Olona per haver dit que el diputat d’Unides Podem Alberto Rodríguez és un “delinqüent” per la condemna a un mes i quinze dies de presó per atemptat a agent de l’autoritat. Batet ha reclamat que es dirigeixi “amb el respecte degut” a la resta de diputats, però Olona ha reiterat la desqualificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.