Política

Junts veu els PGE “clarament insuficients” i adverteix que no donarà els vots “a canvi de res”

Míriam Nogueras: “Junts no demanarà perdó per ser exigents”

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha afirmat aquest dijous que els pressupostos generals de l’Estat (PGE) que han arribat al Congrés són “clarament insuficients” perquè destinen a Catalunya una inversió de 2.230 milions d’euros, “molt similar” a la compromesa als pressupostos del 2021 que en els primers sis mesos del 2021 només es va executar en un 13%, 275 milions.

Nogueras ha afirmat que la seva formació estudiarà els comptes, però ha avançat que Junts no donarà els vots “a canvi de res” ni “demanarà perdó per ser exigents”. En tot cas ha insistit en la necessitat que les formacions independentistes abordin conjuntament aquesta negociació.

Durant una roda de premsa al Congrés, Nogueras ha recordat que els pressupostos generals de l’Estat van vinculats sempre a un alt grau d’incompliment per part de l’executiu espanyol. En aquest sentit, ha destacat que “la mitjana d’execució dels PGE a Catalunya és del 66%, mentre que a Madrid 113%. “Junts no demanarà perdó per ser exigents perquè creiem que és el millor per ser útils a Catalunya” i Catalunya “porta massa anys vivint de les molles”, ha sentenciat.

En tot cas, Nogueras ha obert la porta a la negociació. La seva formació no descarta cap escenari –tampoc la presentació d’una esmena a la totalitat dels comptes– però abans de decidir cal “mirar” els pressupostos amb detall, i “si hi ha voluntat de seure, Junts sempre estarà a la taula de negociació”. Ha recordat també que “no només hi ha els pressupostos”, sinó que la negociació ha de tenir en compte “el context en què estem”. “No donarem els vots de JxCat a canvi de res o a canvi de molt poc”, ha dit.

La portaveu de Junts ha insistit en la necessitat que les formacions independentistes pactin una estratègia comuna al Congrés a l’hora d’abordar aquesta negociació “amb més força”, i ha criticat que el catalanisme “està massa acomplexat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.