Política

Guanyem i el PSC aplanen el camí cap a la moció de censura a Badalona: “L’alcaldia no serà un problema”

Els partits esperen que Albiol dimiteixi en les pròximes hores i faciliti la transició cap a un nou govern

La vinculació de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, amb una societat en un paradís fiscal ha tornat a posar sobre la taula la possibilitat d’impulsar una moció de censura a la ciutat. I a mesura que passen les hores, la distància entre els grans partits de l’oposició es van reduint. La voluntat d’acord és total entre el PSC i Guanyem Badalona, tot just un any i mig després que la disputa pel poder entre les dues formacions permetessin al líder popular recuperar l’alcaldia de la ciutat aprofitant la dimissió del socialista Àlex Pastor quan va ser enxampat begut i saltant-se el confinament de la primavera de 2020. “L’alcaldia no serà un problema”, coincideixen a dir ara fonts dels dos partits.

El camí, però, no està del tot definit. El líder del PSC, Rubén Guijarro, he evitat alçar la veu en relació a al moció de censura i demana a Albiol, per activa i per passiva, que sigui ell qui dimiteixi. Els socialistes creuen que és l’alcalde qui ha de fer el pas i deixar el càrrec. Albiol, però, ja ha avançat que no dimitirà.

Ni Guanyem Badalona ni el PSC s’aventuren a fixar un calendari ni a posar un ultimàtum a Albiol, però coincideixen a afirmar que el relleu s’ha de fer “ràpid” i que la negociació no es pot enrocar molts dies per tal que el govern municipal pugui “recuperar l’estabilitat” al més aviat possible.

La situació recorda a la viscuda ja en èpoques passades, però ara les part esperen un desenllaç diferent. Guanyem assegura que “cal esmenar errors, arribar a acords amb generositat, i possibilitar un govern democràtic amb la majoria del ple”. El PSC, per la seva part, demana “no precipitar-se” i insisteixen que sigui Albiol qui dimiteixi per evitar un final traumàtic.

Guanyem

L’exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater (Guanyem) augura que ha arribat el final de la carrera política de l’actual batlle de la ciutat, el popular Xavier Garcia Albiol, després de la publicació del seu nom als Papers de Pandora. Segons la investigació, Garcia Albiol tenia poders en una societat en un paradís fiscal, Belice, que havia estat oberta des d’Andorra. Això ha tornat a posar damunt la taula la possibilitat d’impulsar una moció de censura a la ciutat. Segons ha pogut saber l’ACN, Guanyem estaria disposada a donar suport a una moció del PSC i facilitar l’alcaldia als socialistes si el grup de Sabater ocupa un altre càrrec, com una vicealcaldia, que permetria una millor fiscalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.